Taxele şi impozitele băimărenilor nu cresc, scad. Află ce categorie de contribuabili beneficiază de un bonus nesperat.VIDEO

Taxele şi impozitele băimărenilor nu cresc, scad. Află ce categorie de contribuabili beneficiază de un bonus nesperat

Taxele şi impozitele băimărenilor nu vor creşte în anul 2018. Anunţul a fost făcut de primarul municipiului în şedinţa de Consiliu Local care s-a desfăşurat miercuri, 27 decembrie.

„Nivelul taxelor şi impozitelor pe clădiri, respectiv terenuri rămâne la nivelul anul 2017”, a spus Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

Pe lângă vestea că taxele şi impozitele nu vor fi majorate, primarul a făcut şi un anunţ surpriză. O categorie de contribuabili băimăreni va beneficia de un bonus, adică vor plăti şi mai puţin decât în anii trecuţi pentru clădirile nerezidenţiale pe care le au în proprietate.

Publicată de Cătălin Cherecheș pe 27 Decembrie 2017

„În anul 2012 nivelul pe care Municipiul Baia Mare îl aplica pentru persoanele juridice, respectiv clădiri nerezidenţiale pe care le deţin persoanele juridice, valoarea era de 1,5%. Am avut un angajament vizavi de persoanele juridice şi am redus această cotă de la 1,5%, gradual, în fiecare an, la 1,4%, la 1,3%, la 1,2%. În acest an propunerea noastră era să susţinem scăderea la 1,2%. Înţeleg că sunt şi alte opinii pentru a accelera această scădere spre 1,1%. Am discutat cu colegii de la PNL care vor propune acest amendament pe care eu îl susţin cu toată deschiderea, deci vom merge pe acest amendament”, a explicat Cherecheş.

Taxele şi impozitele rămân la nivelul anului 2017, deci nu creşc taxele şi impozitele, dimpotrivă, scad, aşa cum este şi în cazul clădirilor nerezidenţiale care aparţin persoanelor juridice.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.