Țeapă spaniolă: cum sunt păcăliți românii care pleacă la muncă

capsuniGuardia Civil din Cuenca, Castilla la Mancha, a destructurat o rețea de traficanți de persoane pusă la punct de un român de 33 de ani și un spaniol, de 46 de ani.

Planul șoc al bărbatului în vârstă de 33 de ani

Românul, în vârstă de 33 de ani, ademenea persoane din țară promițându-le masă, cazare și locuri de muncă avantajoase în agricultură, în Spania. În schimb, ce urma este de neimaginat.

Odată ajunși în Spania, românii erau cazați într-un apartament cu patru camere. În cele patru încăperi locuiau 15-20 de persoane, între care și minori. Românul le asigura și transportul din țară până în San Clemente. Cheltuielile erau apoi returnate cu dobânzi de până la 75 la sută. Pentru cazare și masă li se oprea din salariu între 60 și 80 de euro pe lună. De asemenea trebuiau să plătească zilnic 5 euro pentru transportul până la locul de muncă. În final, după o lună de lucru la câmp, românii rămâneau cu câte 20 de euro în mână, notează Știridiaspora.

Trei români au povestit prin ce-au trecut

Ancheta a început în aprilie anul trecut, când trei dintre românii exploatați au reușit să fugă și să reclame condițiile abuzive la Guardia Civil din Cuenca. În urma cercetărilor s-a constatat că traficantul încheiase un contract cu un agricultor spaniol pentru recoltarea de usturoi și ceapă pe numele unuia dintre românii exploatați. Muncitorul semnase fără a ști să scrie sau să citească în spaniolă.

Capii rețelei au fost reținuți și urmează să fie judecați, mai scrie sursa citată.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.