Telefoane mobile în penitenciar

Conform articolului 82 din Legea nr. 254/ 2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, persoanelor private de libertate le este interzisă introducerea în penitenciar, procurarea, confecţionarea, deţinerea, schimbul, primirea, utilizarea sau transmiterea de arme, materiale explozive, obiecte şi substanţe care pun în pericol siguranţa penitenciarului, misiunilor sau a persoanelor, bani, medicamente, telefoane mobile, accesorii ale telefoanelor mobile, bunuri sau alte valori, în alte condiţii decât cele admise.

În urma unor percheziţii efectuate de către lucrătorii din cadrul Penitenciarului Baia Mare, au fost găsite patru telefoane mobile, două încărcătoare pentru telefoane mobile şi un cablu de date.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere în mod ilicit de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, în penitenciar, în scopul folosirii lor de către deţinuţi.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.