Tenis: Cupa Davis – România învinge Suedia și rămâne în Grupa 1 Euro-Africană

România și-a asigurat menținerea în Grupa I a zonei Europa/Africa a Cupei Davis după ce Adrian Ungur a obținut punctul decisiv în confruntarea cu Suedia (3-1 la general), reușind să-l învingă în patru seturi, 3-6, 6-4, 7-6 (4), 6-3, pe Elias Ymer, duminică la Arenele BNR din Capitală.

Ungur a început meciul foarte slab și s-a trezit condus cu 5-0 în primul set, dar apoi a revenit, a reușit să câștige trei ghemuri la rând, chiar dacă a pierdut setul, cu 3-6.

Tenismanul român nu a început bine nici setul secund, când Ymer a reușit un break, însă Ungur a revenit, a făcut rebreak și apoi cei doi au mers cap la cap până la 5-4, când Adrian a reușit un nou break, decisiv: 6-4.

Setul al treilea a fost foarte echilibrat, în care fiecare jucător și-a făcut serviciul, astfel că s-a ajuns în tiebreak, unde Adrian Ungur a avut 2-0, 3-1, Ymer a întors scorul, 4-3, dar românul a realizat patru puncte consecutive, 7-6 (4), și a preluat conducerea la seturi cu 2-1.

În setul patru, cei doi tenismeni și-au făcut serviciul până la 3-3, cu Ungur în urmărirea lui Ymer, dar jucătorul nostru a reușit un break la acest scor și a rupt echilibrul, adjudecându-și setul cu 6-3.

Ultimul meci de simplu, Marius Copil — Christian Lindell, nu s-a mai disputat.

Iată rezultatele înregistrate în confruntarea dintre România și Suedia (3-1):

Vineri
Christian Lindell (Suedia) — Adrian Ungur (România) 7-5, 7-6 (2) 6-4
Marius Copil (România) — Elias Ymer (Suedia) 6-2, 6-3, 6-2

Sâmbătă
Florin Mergea/Horia Tecău (România) — Isak Arvidsson/Johan Brunstrom (Suedia) 7-6 (2), 7-6 (5), 6-3

Duminică
Adrian Ungur (România) — Elias Ymer (Suedia) 3-6, 6-4, 7-6 (4), 6-3.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.