Tenis: Serena Williams consideră „sexist, rasist și agresiv” comentariul președintelui Federației din Rusia

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, numărul unui mondial, aflată în Singapore unde urmează să participe la Turneul Campionilor, a reacționat în urma afirmațiilor lui Șamil Tarpiscev, președintele Federației ruse de tenis și fost căpitan al echipelor de Cupa Davis și Fed Cup ale țării sale.

Săptămâna trecută, în cursul unui interviu în direct acordat unui post de televiziune din Rusia, Tarpiscev a vorbit de „unul dintre frații Williams”, referindu-se la Serena. În urma acestui comentariu, oficialul rus a fost suspendat timp de un an din toate activitățile care au legătură cu circuitul feminin WTA și amendat cu 25.000 de dolari.

„Afirmațiile sale au fost foarte puțin sensibile, extrem de sexiste și rasiste. Într-un anumit mod, ele au fost agresive. În 2014, pentru o persoană cu puterea sa, este cu adevărat inacceptabil să faci astfel de remarci”, a declarat Serena Williams.

Trapiscev, care este și membru al Comitetului Internațional Olimpic, și-a cerut în mod oficial scuze, afirmând că nu a dorit „să ofenseze sau să rănească” pe niciuna dintre surorile Williams prin vorbele sale. „Totul a fost spus fără intenții rele”, a adăugat președintele Federației ruse de tenis.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.