Testul simplu prin care îți poți da seama dacă ai un cățel genial

Oricine a avut vreodată un cățel știe că aceștia au o capacitate mare de a învăța înțelesul cuvintelor. Acum, un studiu publicat în revista „Nature” arată că aceste animale sunt chiar mai inteligente decât credeam.

Cercetarea a arătat că, cel mai probabil, cățeii au abilitatea de a învăța sensul unor cuvinte după ce le aud de doar patru ori, cu toate că această concluzie nu se aplică tuturor exemplarelor din această specie. Ipoteza ar putea fi limitată doar la „câțiva” indivizi care sunt antrenați special pentru asta. Dar cum îți poți da seama dacă prietenul tău cel mai bun este sau nu un geniu?

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Studiul a fost realizat lucrând cu Whisky, un cățel care știe denumirea a 59 de obiecte, și cu Vicky Nina, un Yorkshire terrier care poate recunoaște 42 de jucării.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Cercetătorii au testat cât de bine își recunosc cățeii jucăriile, rugându-i să le aducă, pe rând. Odată ce s-a stabilit că cei doi își recunosc jucăriile, cercetătorii au introdus două noi obiecte, plasându-le, pe rând, într-un grup de jucării cu care sunt deja obișnuiți. În acest test, Whisky a ales jucăria nouă de fiecare dată, iar Vicky Nina a avut un procent de peste 50% de alegeri corecte.

Oferte de nerefuzat 2021

În următoarea parte a studiului, cățeilor le-a fost arătată o jucărie, li s-a spus cum se numește și apoi au avut voie să se și joace cu ea. După patru repetiții cu numele a două jucării noi, câinele a fost rugat să aleagă una, iar ambii căței au ales într-un procent mare noua jucărie, sugerând că, într-adevăr, pot reține extrem de repede cum se numește ea. Totuși, după 10 minute memoria lor s-a estompat destul de mult, iar după o oră amintirea aproape că a dispărut.

Cel mai probabil, sunt mai mulți factori care influențează aceste experimente – de la rasa cățelului, până la vârsta lui, personalitatea sau felul în care este obișnuit să interacționeze cu oamenii.

De exemplu, ambii căței care au participat la acest studiu au fost intens antrenați și obișnuiți cu interacțiunea socială, în așa fel încât să fie atenți la numele lor și la caracteristicile obiectelor din jur.

Totuși, orice rasă este câinele tău, poți încerca să-l supui la acest test, iar asta îți poate spune destul de multe despre gradul său de inteligență.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.