Theresa May dă explicaţii în Camera Comunelor privind amânarea Brexitului

Premierul britanic Theresa May a prezentat joi explicaţii în Camera Comunelor, după ce a obţinut de la Uniunea Europeană (UE) o amânare de şase luni a Brexitului, relatează Reuters.

Cei 27 i-au acordat timp până la 31 octombrie să ajungă la un compromis cu Partidul Laburist şi să i se adopte planul cu privire la ieşirea din UE, pe care deputaţii l-au respins în trei rânduri.

”Acest lucru nu stă în obiceiul politicii britanice (…). Să se ajungă la un acord nu va fi uşor, deoarece, pentru a reuşi, cele două părţi trebuie să facă compromisuri”, a declarat Theresa May. Noua amânare pe care a obţinut-o a provocat indignare în rândul ”Brexiter”-ilor.

Bill Cash a denunţat o ”abjectă capitulare”. ”Acceptă ea şi ca acordul retragerii să aducă atingere democraţiei noastre, fundamentelor constituţionale ale Irlandei de Nord, dreptului nostru de a ne guverna noi înşine, de a fi stăpânii legilor noastre şi de a ni se pune în cauză interesul naţional? Nu ar trebui ca ea să demisioneze?”, a strigat el.”Cred că ştiţi răspunsul la această întrebare”, i-a replicat May, potrivit news.ro.

Nimic nu este mai urgent şi mai vital decât ieşirea din UE, a continuat Theresa May, adăugând că Brexitul ar putea să aibă loc până la 31 octombrie, în cazul în care acordul retragerii nu este aprobat până la 22 mai.

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, şi-a exprimat satisfacţia faţă de atitudinea Gvernului care pare, în opinia sa, dispus să facă compromisuri, informează news.ro.

”Negocierile în curs între opoziţie şi Guvern sunt serioase, detaliate şi continuă, şi mă felicit de starea de spirit constructivă afişată până în prezent”, a declarat el în Parlament.

”Mă bucur, de asemenea, de indicii potrivit cărora Guvernul pare dispus să acţioneze în domenii-cheie care au împiedicat ca acordul premierului să fie susţinut de această parte a Camerei” Comunelor, a adăugat Corbyn.

Sursa: rtv.net

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.