Tichetele de masă DISPAR. Cu ce vor fi înlocuite

Principala firmă emitentă de astfel de tichete estimează că în primul an de funcţionare peste 100.000 de salariaţi vor trece de la tichetele pe hârtie la carduri. Cardurile vor fi încărcate lunar de către angajator cu câte 200 de lei, iar posesorii vor putea verifica oricând soldul, precum şi istoricul tranzacţiilor sau cele mai apropiate restaurante şi magazine în care pot plăti cu carduri de masă. Cardurile care vor înlocui tichetele de masă vor fi acceptate de peste 4.000 de comercianţi parteneri.

tichete

Edenred, cel mai mare emitent de tichete, va lansa în premieră pe piaţa românească tichetele de masă electronice pe card, imediat după finalizarea autorizării, estimând că în primul an de funcţionare peste 100.000 de salariaţi vor trece de la tichetele pe hârtie la carduri.

Potrivit gandul.ro, cardurile se reîncarcă lunar de către angajator, suma fiind de circa 200 de lei pentru un salariat. Posesorii acestora pot verifica oricând soldul, istoricul tranzacţiilor sau cele mai apropiate restaurante şi magazine în care pot plăti cu carduri de masă.

“Deşi funcţionează similar cu un card obişnuit, cardurile de masă nu sunt carduri bancare şi nu permit retragerea de numerar de la bancomate, iar sumele de pe card vor putea fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau pentru achiziţionarea de produse alimentare, într-o reţea distinctă de magazine şi restaurante afiliate. Neavând un cont bancar asociat, ele au în plus avantajul de a nu impune beneficiarilor comisioane de administrare de cont sau alte costuri asociate cardurilor bancare”, a mai spus Vianney Du Parc, directorul general al Edenred România.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.