Ţigări ascunse în două autoturisme, depistate în P.T.F. Siret

tigari in masinaPoliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit ascunse în două autoturisme, în locuri special amenajate, în rezervor şi în roata de rezervă, peste 550 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de aproximativ 700 lei au fost ridicate în vederea confiscării, cei doi şoferi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în cuantum de 12.000 lei, iar una dintre maşini a fost ridicată în vederea confiscării.

În data de 25 iulie a.c., în P.T.F. Siret, jud. Suceava, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul ucrainean B.Valentyna, în vârstă de 43 ani, conducând un autoturism marca Mercedes, cu număr de înmatriculare specific Ucrainei.

Existând suspiciuni că transportă ţigări, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a dirijat autoturismul în zona special amenajată în vederea efectuării unui control amănunţit asupra maşinii.

Astfel, au fost descoperite 440 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 537 lei, care erau ascunse într-un loc special amenajat prin dublarea rezervorului de combustibil.

În urma celor constatate conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei, iar autoturismul marca Mercedes în valoare de 15.000 lei, a fost ridicat în vederea confiscării deoarece era modificat special pentru transportul ţigărilor.

În data de  27 iulie a.c., tot în P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca Opel, cetăţeanul român R. Neculai, în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza jud. Botoşani.

Echipa de control a efectuat verificarea amănunţită a autoturismului, ocazie cu care a  fost descoperită ascunsă în roata de rezervă, cantitatea de 119 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Şi  în acest caz, ţigările în valoare de 145 lei, au fost ridicate în vederea confiscării,  iar  şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.