Ţigări confiscate dintr-un autoturism oprit în trafic de poliţiştii de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat în trafic un cetăţean român care transporta 500  de  pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană. Șoferul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul  folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea  continuări cercetărilor. 

Poliţişti de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava- I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au declanşat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 08.30, lucrătorii noștri au depistat în trafic pe raza localităţii Soloneţ,  un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în România.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea autovehiculului în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, a efectuat o manevră de eschivare, continuându-și deplasarea în mare viteză.

Drept urmare, s-a trecut la  urmărirea autoturismului, care a virat pe un drum agricol de pe raza localităţii Humoreni, şoferul a oprit şi a aruncat din portbagaj un sac de culoare neagră ce conţinea ţigări de contrabandă.

În urma acțiunii,  autoturismul a fost blocat, iar conducătorul auto reţinut, acesta fiind un cetățean român, în vârstă de 27 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava.

În continuare  s-a procedat la inventarierea  ţigărilor din sacul aruncat din autoturism, rezultând cantitatea de 500 pachete țigări, de provenienţă  extracomunitară în valoare de  5.850 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, şoferul este cercetat  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul  folosit în activitatea infracţională  în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.