Ţigări confiscate în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei la frontiera de nord

Ţigări confiscate în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Valea Vişeului au descoperit  4.900 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din Romania.

Țigările în valoare de peste 44.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

În data de 13 ianuarie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Valea Vişeului   s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit, la aproximativ 500m de linia de frontieră, un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Bulgaria, abandonat şi în care au fost observate mai multe colete cu ţigări.

Polițiștii de frontieră au luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei, ocazie cu care în apropiere a fost identificat şi reținut conducătorul auto în persoana lui Ionut M. de 21 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

În urma celor constatate, persoana în cauză, autoturismul şi țigările au fost  duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

S-a procedat la inventarierea coletelor, rezultând cantitatea de 4.900 pachete cu țigări, marca Jing Ling, provenite din Ucraina.

Țigările în valoare de 44.300 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 15.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.