Țigări de contrabandă ascunse într-un autoturism și la domiciliul unei persoane

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău, judeţul Maramureş, au descoperit şi confiscat peste 7.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 62.400 lei.

În data de 6 octombrie a.c., poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Sarasău au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.00, lucrătorii din cadrul sectorului au interceptat şi oprit pentru control, în trafic, pe raza localităţii Sarasău, un autoturism, marca Daewoo, condus de către cetăţeanul român Alexandru C., de 42 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

La controlul efectuat asupra mașinii, poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagaj două sacoșe și un sac în care se aflau țigări, fapt pentru care mașina și persoana în cauză au fost conduse la sediul sectorului, în vederea efectuării unui control amănunțit.

Cu această ocazie, au fost descoperite 520 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, pentru care şoferul nu poseda documente de provenienţă.

În continuarea cercetărilor, conducătorul auto a declarat că la domiciliul acestuia mai deține încă 10 colete cu țigări (6.550 pachete) pe care le-a predat de bunăvoie polițiștilor de frontieră.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar întreaga cantitate de 7.070 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de 62.400 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.