Țigări de contrabandă confiscate la frontiera cu Ucraina

 Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat 2.500 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de peste 18.600 lei, țigări ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

În data de 15 august, în jurul orei 20.30 a.c., pe timpul executării unor misiuni de supraveghere a frontierei de stat în zona de competență, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighet au observat în curtea unui imobil, aflat la 200 de metri de linia de frontieră, din localitatea Bocicoiu Mare. jud. Maramureș, mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră l-au întrebat pe proprietarul casei de provenienţa coletelor, iar acesta a declarat că nu are cunoștință despre modul în care au ajuns în curtea sa.

Imediat, proprietarul a predat de bună voie lucrătorilor noștri cele 4 baxuri care, în urma verificării acestora, s-a stabilit că sunt țigări de proveniență ucraineană, de diferite mărci.

Țigările au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de aproximativ 18.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Ieri, 16 august 2014, în jurul orei 14.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, jud Suceava, pe sensul de intrare în ţară, o femeie cu dublă cetățenie româno-ucraineană, Irina M. de 49 de ani din București, conducând cu autoturism marca BMW 252.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.

Astfel, a fost descoperită ascunsă în pneurile roților autoturismului 500 pachete cu ţigări, marca „Viceroy” de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 610 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.