Ţigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord

tigari Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au depistat şi confiscat 3.400 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la peste 30.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 21 septembrie a.c., în jurul orei 7.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a opri în trafic, pentru control, pe raza localității Crăciuneşti, jud. Maramureș, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România.

La volanul autoturismului se afla cetăţeanul român Vasile A. de 52 de ani, avându-l ca pasager pe Vasile L. de 55 de ani, ambii cu domiciliul pe raza jud. Maramureş.

În urma controlului efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagaj două sacoşe în care se aflau mai multe cartuşe cu ţigări, fapt pentru care cei doi bărbaţi împreună cu mașina cu țigări au fost conduşi la sediul sectorului în vederea efectuării unor verificări specifice.

Pe timpul cercetărilor, Vasile L. a recunoscut că ţigările din portbagajul maşinii îi aparţin, declarând totodată ca la domiciliu mai are câteva sacoşe cu ţigări pe care este de acord să le predea poliţiştilor de frontieră.

În urma inventarierii conţinutului tuturor sacoşelor a rezultat cantitatea de 1.150 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 10.200 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, precum şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

De asemenea, pe timpul unor misiuni desfăşurate la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău au descoperit şi confiscat 2.250 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 20.000 lei.

În cauză sunt efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.