Țigări de contrabanda confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat 18.500 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, pe care mai multe persoane au încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 8 octombrie a.c., în jurul orei 8.00, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat, în apropierea frontierei de stat, două persoane care transportau cu un atelaj hipo mai multe colete voluminoase.

Lucrătorii noștri au procedat la interceptarea și somarea prin voce a bărbaților, și, deoarece aceștia nu s-au supus, polițiștii de frontieră au tras opt focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. În acel moment persoanele în cauză au abandonat atelajul hipo și au fugit.

La fața locului au fost descoperite 11 colete voluminoase învelite în folie de culoare neagră, care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

În continuarea cercetărilor a fost identificat proprietarul atelajului, în persoana lui Gheorghe F., de 44 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 5.490 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 48.300 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În prezent, se efectuează verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

În data de 8 octombrie 2014, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina au desfășurat mai multe acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană.

În cadrul acestora, polițiștii de frontieră au descoperit și confiscat 13.100 pachete cu țigări pe care mai multe persoane intenționau să le introducă ilegal în țară.

Pe timpul acțiunilor polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, fiind trase 9 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.