Țigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat 21.000  pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 188.200 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Azi noapte, în jurul orei 2.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei, aflat în dispozitivul de supraveghere a frontierei de stat, a observat două persoane care transportau de la malul râului Tisa către interiorul ţării, mai multe colete voluminoase.

La faţa locului a fost solicitată echipa de intervenţie însoţită de un echipaj canin, care a procedat la reţinerea bărbaţilor, unul dintre ei fiind depistat în timp ce se ascundea într-o casă nelocuită din apropiere iar cel de al doilea bărbat a fost reţinut la volanul unui autoturism care staţiona şi cu care urmau să fie transportate coletele.

La cercetarea terenului, în apropierea maşinii au fost descoperite 8 colete cu ţigări care au fost duse, împreună cu persoanele în cauză la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 4.000 pachete cu ţigări, în valoare de 35.200 lei, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării.

Cei doi bărbaţi, identificați ulterior ca fiind Florin M. şi Ioan R., de 29 respectiv 27 ani,  sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului, au depistat, într-o zonă muntoasă – împădurită, mai multe persoane care se deplasau către o localitate din apropiere, transportând colete voluminoase.

Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce. Nici de această dată bărbaţii nu s-au oprit, abandonând coletele şi dispersându-se în direcţii diferite, fapt pentru care lucrătorii noştri au efectuat, conform procedurilor legale, şase focuri de avertisment în plan vertical.

Imediat s-a procedat la dispunerea unor măsuri de supraveghere a zonei, concomitent cu cercetarea terenului, ocazie cu care au fost descoperite 29 de baxuri cu ţigări, care au fost transportate la sediul sectorului în vederea inventarierii.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.380 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 127.000 lei.

În prezent se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracționale.

 

În data de 11 noiembrie a.c., pe timpul executării unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul PF Sighetu Marmației au descoperit pe o stradă din Sighetu Marmaţiei, din apropierea frontierei de stat, şase colete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări a fost transportată la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii baxurilor s-a constatat că acestea conţin 2.850 pachete ţigări, marca Marble.

Ţigările în valoare de aproximativ 26.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate şi documentării întregii activitaţi infracţiobale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.