Ţigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au depistat, în urma unor acțiuni desfășurate în zona de competență, aproximativ 300 pachete țigări, ascunse pe corp și în autoturism, marfă care urma să fie comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă, precum și 67 articole de îmbrăcăminte contrafăcute.

În data de 10 martie a.c., în jurul orei 8.00, polițiști de frontieră din cadrul S.P.F. Vișeu de Sus au declanșat, în zona de responsabilitate, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Pe timpul acțiunii, un echipaj mobil al poliției de frontieră a depistat, pe raza localității Săliștea de Sus, jud. Maramureș, un autoturism marca Mercedes Sprinter, în care se aflau două persoane de sex feminin.

În urma controlului specific efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit ascunse, în bagajele personale, mai multe pachete cu țigări.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii celor două persoane la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, unde, în urma inventarierii țigărilor, a rezultat cantitatea de 140 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

De asemenea, în autoturism au mau fost descoperite 67 de articole de îmbrăcăminte, care purtau numele unor mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute.

Țigările în valoare de 1.600 de lei și articolele de îmbrăcăminte, în valoare de 1.900 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane de sex feminin, în vârstă de 55 și 41 de ani sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și punerea în circulație a unui produs, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Totodată, microbuzul, în valoare de 18.600 lei a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

În dimineața zilei de 10 martie a.c., în jurul orei 07.00, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Halmeu, împreună cu lucrători din cadrul S.T.P.F. Satu Mare au oprit pentru control pe comunicația Halmeu – Satu Mare, un autoturism marca Opel, condus de Ioan G., în vârstă de 47 ani.

În urma controlului efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse pe corpul bărbatului, 155 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, pentru care bărbatul nu a putut prezenta nici un document de proveniență.

Țigările, în valoare de 517 lei au fost ridicate în vederea confiscării iar bărbatul a fost sancționat contravențional de către lucrătorii vamali cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iau autoturismul folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat până la plata amenzii.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.