Țigări descoperite în beciul unei case şi la frontiera verde

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat peste 12.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din Romania.

Țigările, în valoare de peste 108.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În data de 16 ianuarie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul maghiar M.P., în vârstă de 18 ani. Acesta conducea un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în Slovacia.

Existând suspiciuni că bărbatul transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii.

Astfel, au fost descoperite, ascunse și nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bordul mașinii, 350 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 1.600 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Totodată, autoturismul Peugeot, în valoare de 9.000 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea  un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Tot ieri, polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Sighetu Marmației și Valea Vișeului au descoperit în beciul unei case aflate în construcții și la frontiera verde cantitatea de 11.850 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 107.000 lei au fost confiscate iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicat şi a documentării întregii activități infracționale.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.