Țigări descoperite în podeaua dublă a unui microbuz, dar și la frontiera verde

politie-frontiera-masina-liviu-chiricaPolițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și ridicat în vederea confiscării cantitatea de 8.500 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 58.000 de lei.

O parte din țigări a fost descoperită în podeaua dublă a unui microbuz din PTF Halmeu, iar cealaltă la frontiera verde a Maramureșului cu Ucraina.

În această dimineață, în jurul orei 4.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, jud. Satu Mare s-a prezentat, pentru a intra în România, cetățeanul ucrainean Vasyl S., în vârstă de 30 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Sprinter.

La controlul efectuat de echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali s-a constatat că microbuzul are un locaș special amenajat în podea, locaș în care au fost ascunse și nedeclarate 4.003 pachete de țigări marca Marble, fără timbru fiscal, provenite din magazine de tip duty free.

Țigările, în valoare de 18.013 lei, precum și microbuzul au fost ridicate în vederea confiscării de către autoritatea vamală, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Tot ieri, poliţiştii de frontieră de la SPF Sarasău au descoperit abandonate în zona de frontieră, pe direcția localității Piatra, jud. Maramureș 4.500 de pachete de ţigări, marca Jin Ling, în valoare de aproximativ 40.000 lei,

În acest caz, cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea depistării persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.