Ţigări în valoare de aproximativ 359.000 lei confiscate la frontiera de nord

Tigari pe dealPoliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în urma cărora au descoperit şi confiscat peste 40.000 de pachete cu ţigări în valoare de aproximativ 359.000 lei.

În ultimele 48 de ore, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei poliţiştii de frontieră au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în data de 22.06.a.c, în jurul orei 09.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul sectorului PF Valea Vişeului, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat la aproximativ 500 m de linia de frontieră mai multe persoane care transportau către interiorul ţării colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a bărbaţilor şi deoarece aceştia nu s-au supus au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale în vigoare.

Persoanele în cauză au abandonat coletele dispersându-se în direcţii diferite, profitând de terenul accidentat.

În zonă au fost descoperite 19 baxuri care conţineau cantitatea de 9.300 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 83.300 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuarea cercetărilor efectuate de către lucrătorii noştri a fost identificată o persoană implicată în activitatea infracţională, Gheorghe C., de 40 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat iar cercetările sunt continuate în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

În data de 23.06.a.c., în jurul orei 03.00, un echipaj al poliţiei de frontieră de la Sectorul PF Sighetu Marmaţiei a observat o autoutilitară care staţiona în apropierea frontierei de stat.

Imediat a fost anunţată echipa de intervenţie care s-a deplasat la faţa locului iar în momentul în care conducătorul auto a observat patrula poliţiei de frontieră a demarat în trombă pe o stradă lăturalnică de pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei.

Lucrătorii noştri au trecut imediat la urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase, iar la scurt timp conducătorul auto a abandonat maşina şi profitând de întuneric a fugit de la faţa locului.

S-a trecut la monitorizarea zonei concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea identificării persoanelor implicate în activitatea infracţională.

În autoutilitară au fost observate mai multe colete cu ţigări fapt pentru care aceasta a fost dusă la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 24.860 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 222.800 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar maşina folosită la transportul ţigărilor a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

În data de 22 iunie 2015, în jurul orei 21.30, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Serviciului teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş a descoperit pe malul românesc al râului Tisa 12 colete care conţineau ţigări.

Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare şi supraveghere a zonei în vederea identificării persoanelor implicate.

Coletele cu ţigări au fost transportate la sediul inspectoratului unde, în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 6.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 52.800 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.