Țigări în valoare de peste 21.000 lei confiscate de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat 1.948 pachete țigări, în valoare de 21.391 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

În data de 11.05.2019, în jurul orei 18.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judeţul Satu Mare, pe sensul de intrare în ţară, sătmăreanca N.A., în vârstă de 42 de ani, conducând un autoturism marca Ford, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni că femeia transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cotiera autoturismului și în cutii cu prăjituri, cantitatea de 198 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare totală de 891 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, autoturismul fiind reținut până la plata amenzii.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, județul Maramureș au descoperit, ieri, 12 mai a.c., în jurul orei 08.00, în apropierea frontierei de stat pe direcţia localităţii Remeți, două colete care conțineau țigări. Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.750 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 20.500 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea documentării întregii activități infracționale.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.