Ţigări în valoare de peste 27.000 de lei, confiscate de poliţiştii de frontieră. FOTO

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au descoperit într-un autoturism 3.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

 În data de  14 martie a.c., în jurul orei 20.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a depistat pe raza localităţii Crăciuneşti, jud. Maramureş, un autoturism marca Audi A4 care staţiona şi în care au fost observate mai multe colete cu ţigări.

Maşina în cauză a fost dusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, iar în urma controlului efectuat asupra acesteia,  pe bancheta din spate şi în portbagaj, au fost descoperite 3.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană a căror valoare se ridică la  suma de 27.300 lei.

În continuarea verificărilor, a fost identificată o persoană care este implicată în activitatea infracţională, aceasta fiind cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de 13.000 de lei, folosit la transportul ţigărilor, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

*Marți, 14 martie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare au organizat o acțiune pe linia combaterii contrabandei și a traficului ilicit cu produse accizabile.

În cadrul acțiunii, în jurul orei 20.00, pe o stradă din municipiul Satu Mare au oprit pentru control un autoturism marca Ford Mondeo, înmatriculat în Satu Mare. Mașina era condusă de Marius R., în vârstă de 36 de ani, din municipiul Satu Mare.

În momentul în care au făcut controlul asupra mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate o sacoșă în care se aflau 154 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de 693 de lei. Pentru marfă, conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative.

În consecință, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 2.250 de lei, a fost indisponibilizat la sediul STPF Satu Mare.

În cauză se efectuează cercetări acum pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.