Ţigări în valoare de peste 348.000 lei confiscate la frontiera de nord!

tigariPoliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în urma cărora au descoperit şi confiscat 39.930 de pachete cu ţigări, în valoare de 348.100 lei, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România.

În data de 27.06.a.c, în jurul orei 8.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul sectorului PF Sighetu Marmaţiei, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei, o autoutilitară marca Nissan.

Autoutilitara, înmatriculată în Romania, era condusă de un cetăţean ucrainean, Vasyl Z., de 30 ani, domiciliat în Ucraina.

Existând suspiciuni că în aceasta s-ar afla produse interzise deţinerii, poliţiştii de frontieră au efectuat un control asupra maşinii ocazie cu care au descoperit o impresionantă cantitate de ţigări şi anume 53 de colete.

Bărbatul împreună cu autoturismul a fost dus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii celor 53 de colete s-a constatat că este vorba de 26.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 236.000 lei.

Cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Lucrătorii din cadrul aceluiaşi sector au mai descoperit la aproximativ 20m de malul râului Tisa 4 colete cu ţigări.

Acestea au fost duse la sediul sectorului iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 17.800 lei.

În cauză se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Tot în data de 27.06.a.c., în jurul orei 10.00, un echipaj al poliţiei de frontieră de la Sectorul PF Izvoarele Sucevei aflat în misiune a descoperit în apropierea frontierei de stat două colete care conţineau cantitatea de 2.430 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 24.300 au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate.

În data de 27 iunie 2015, în jurul orei 20.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului – ITPF Sighetu Marmaţiei a observat mai multe persoane care transportau către interior colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean.

Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră vecine în vederea luării măsurilor ce se impun.

În zona au fost descoperite 18 colete care conţineau cantitatea de 9.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 80.000 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru identificarea celor implicaţi în activitatea infracţională.

 

Ţigări descoperite în bagajele unei persoane

 Poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali din PTF Halmeu au descoperit, ascunse în bagajele unei persoane, 290 pachete ţigări de provenienţă ucraineană.

În data de 28 iunie 2015, în jurul orei 3.00, s-a prezentat în PTF Halmeu, jud. Satu Mare, pe sensul de intrare în ţară, Simona D. de 36 de ani, domiciliată pe raza judeţului Maramureş.

Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucraineană,  poliţiştii  de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra bagajelor personale ale femeii.

Astfel, a fost descoperită, ascunsă în vederea sustragerii de la controlul vamal cantitatea de 290 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 1300 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.