Tinerii – resursa strategică a României

Resursa umană este cea mai importantă resursa de care dispune un stat, însă cred că e just să considerăm tinerii ca fiind resursa strategică a României, așa că avem o datorie în plus față de ei. Eleganța și ambiția cu care jonglează generația matură de mâine trebuie răsplătite prin consolidarea pilonilor fundamentali sistemului educațional : profesorii – salarizarea și pregătirea continuă pentru a asigura un act calitativ de predare, planurile cadru, programele și manualele – revizuirea și adaptarea acestora la nevoile actuale ale elevilor, și infrastructura. Acestea trebuie să fie transformate din obiective în prerogative ale viitorului Președinte întrucât stau la baza viitorului nostru ca societate de succes.

Guvernul condus de Victor Ponta a sprijinit școala românească în primul rând prin creșterea anuală a bugetului Educației; așa că, dacă în 2013, am înregistrat cea mai mare creștere din UE la acest capitol – cu 6,4% mai mult față de 2012, anul acesta Educația a primit in plus 2 miliarde. Investițiile, în această perioadă de guvernare social-democrată, s-au realizat în ideea principiului responsabilității și dezvoltării, înlăturându-se politizarea acestora și clientelismul politic. Astfel, 200 de milioane de euro au fost investiți în infrastructura școlară și 1254 de microbuze școlare au fost achiziționate pentru a facilita accesul elevilor din mediul rural la educatie. Procesul de reparații sociale a reîntregit salariile profesorilor după tăierile din 2010, iar ca element de încurajare, tinerilor dascăli li s-a acordat o majorare salarială de 10 %. În acești 2 ani de zile, Victor Ponta a sprijinit prin politici educaționale toate formele de învățământ, în vederea obținerii unui sistem educațional stabil, predictibil și performant care să ajute la formarea unei societăți echitabile.

Realitatea este că tinerii sunt încă o categorie socială vulnerabilă în România și predispusă la sărăcie. Acesta este motivul pentru care Victor Ponta și-a stabilit ca obiectiv scăderea ratei șomajului pe acest palier, dezvoltând un plan național de angajare a tinerilor. Mă bucură faptul că una din măsurile venite în ajutorul tinerilor ce dovedesc prin munca de voluntariat că sunt cetățeni activi, este recunoașterea internship-urilor și a voluntariatului că experiență. Așadar, fie că aplică la un program precum “Tinerii intreprinzatori” – cu finanțare nerambursabilă de până la 10.000 de euro, fie că aleg să participe la internship-uri pentru a câștiga expertiză în domeniile în care se specializează, cred că Victor Ponta a reușit să acorde o șansa în plus generației ce își dorește SCHIMBARE PÂNĂ LA CAPĂT prin implicare!

Tinerele familii au nevoie de un cadru care să le permită dezvoltarea armonioasă. Am convingerea că o parte din premisele necesare acestei dezvoltări sunt oferite de statul român prin programul „Prima Casa”. Acesta urmează a fi completat de politici speciale precum “Garanţii pentru tineri” – stimularea ocupării locurilor de muncă de către tineri, “Prima masina” și “Noua casa”. În ansamblul lor, aceste programe fac parte din strategia de promovare a familiei propusă de Victor Ponta pentru următorii 5 ani.

Victor Ponta oferă garanțiile unei infuzii de modernitate în educația tinerilor și a unor programe de integrare a acestora pe piața muncii printr-un Pact privind creșterea finanțărilor în Educație și prin pachete de stimulare fiscală a celor ce reintegrează tineri. El însuși este un om tânăr, dar este și părinte și sunt convins că știe la fel ca orice tata, cât de important este ca școala să fie un mediu incluziv, accesibil tuturor, care să ofere oportunități reale de realizare profesională și care să răspundă nevoilor societății contemporane în continuă schimbare.

Observ cu mândrie că tinerii din România sunt tot mai implicați in spațiul public, în societatea civilă, aducând un plus valoare acesteia prin efervescența și pasiunea lor pentru binele public. Împărtășesc această pasiune cu ei, și cred că merită un Președinte care să răspundă nevoilor lor, așa cum a făcut-o și o va face în continuare Victor Ponta.

Vă îndemn să mergeți la vot, să vă exercitați spiritul civic la aceste alegeri prezidențiale, să decideți pentru voi! Alegeți să fiți uniți! Alegeți să trăiți într-o Românie Puternică!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.