Tone Tiselj, dublul câştigător al Ligii Campionilor poate fi o soluţie şi pentru naţională României

tiseljHCM Baia Mare are  un nou antrenor, pe slovenul Tone Tiselj (53 ani). Câştigător al Ligii Campionilor cu Krim Ljubljana în 2001 şi 2003, tehnicianul a semnat un contract pe doi ani şi jumătate cu liderul Ligii Naţionale de handbal feminin. Tiselj îl înlocuieşte în funcţie pe Costică Buceschi.

Antrenorul sloven se va afla la prima experienţă în România, după ce în trecut a fost în discuţii şi cu Oltchim Rm. Vâlcea. Tone Tiselj va avea ca obiectiv, în primul sezon, câştigarea titlului şi a Cupei României, iar în următorul an competiţional va trebui să ducă echipa în Final 4. HCM Baia Mare a discutat în această perioadă cu mai mulţi antrenori, printre care Kim Rasmussen (selecţionerul Poloniei), Jensen (selecţionerul Germaniei) şi Olivier Krumbholz, fostul selecţioner al Franţei. Ultimul a refuzat însă oferta, nefiind dispus să-şi părăsească ţara.

Tone Tiselj a lucrat în trecut cu mai multe jucătoare din România, în frunte cu Luminiţa Huţupan Dinu. Slovenul îşi va începe treaba din 3 ianuarie, când se va reuni şi echipa, şi ar putea fi şi o soluţie pentru naţionala României.

Ultima dată, Tiselj a fost antrenor la Krim Ljubljana (2013-2014), formaţie la care le-a avut eleve pe Oana Manea, Talida Tolnai şi Patricia Vizitiu, toate trei aflate acum în curtea rivalei echipei HCM, adică la CSM Bucureşti.

Slovenul este al treilea antrenor străin din Liga Naţională după Mette Klit (CSM Bucureşti) şi Goran Kurtes (CSM Ploieşti). Şi la masculin activează patru antrenori străini, astfel că 25% din tehnicienii din Ligile Naţionale sunt acum de peste hotare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.