Topul furnizorilor de internet fix şi mobil

Viteza medie reală de download a conexiunilor de internet fix din România a crescut puternic anul trecut şi se apropie de 100 Mbps (megabiţi pe secundă). Şi vitezele la internetul mobil cresc, dar mai lent. Topul furnizorilor nu aduce noutăţi semnificative.

Viteza reală de download pe piaţa de internet fix din România a crescut anul trecut cu 78%, la 94,95 Mbps, faţă de 53,2 Mbps în 2015, potrivit datelor Netograf.ro, prezentate, joi, de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

La capitolul internet mobil, viteza medie de download a urcat cu 34%, de la 19,2 Mbps la 25,9 Mbps.

Cum arată topul operatorilor

Netograf.ro este aplicația de monitorizare și evaluare a calității serviciului de acces la internet, dezvoltată de ANCOM.

Statisticile pentru internet fix și mobil au fost generate de Netograf.ro pe baza unui număr de peste 182.500 de teste efectuate de utilizatori în anul 2016, care au fost validate și utilizate în procesul de generare a statisticilor. Netograf.ro testează calitatea conexiunii între echipamentul terminal al utilizatorului final și un server de test conectat la nodurile naționale publice de tip internet interexchange.

Sursa: economica.net

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.