Tot ce trebuie să știi despre oul de găină! Care este diferența dintre cele albe și cele maro

Oul de găină este printre cele mai sănătoase alimente care se pot consuma la o gustare. Nutritiv, bogat în proteine și gustos. Cu toate acestea, oul de găină a dat naștere multor întrebări și curiozități.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Care este diferența dintre cele albe și cele maro? Răspunsurile la acesta întrebare diferă de la o regiune la alta. Spre exemplu, francezii cred că un ou este cu atât mai gustos cu cât este mai închis la culoare. În principal, culoarea oului, se rezumă la rasa găinilor.

Unele găini depun ouă maro, altele ouă albe, dar este mai mult decât atât. Rasele care depun ouă albe tind să fie rase mai slabe care suportă foarte bine căldurile extreme. Găinile care fac ouă maro tind să fie foarte mari, cu pene groase, ceea ce le face mai potrivite pentru frigul extrem și mai sensibile la insolație. Din acest motiv, în unele regiuni se găsesc preponderent ouă maro sau albe.

De ce sunt unele gălbenușuri de ou portocalii?

Gălbenușul de ou ar trebui să fie galben și foarte strălucitor sau portocaliu închis. Diferența de culoare se bazează în principal pe mâncarea cu care a fost hrănită găina. Găinile care mănâncă doar furajele cu cereale vor face ouă galbene. Găinile care sunt crescute în aer liber și mănâncă mai ales insecte și vegetație vor produce aceste gălbenușuri portocalii.

Cum ne dăm seama dacă un ou este proaspăt?

Metoda prin care putem dacă un ou este proaspăt sau vechi este foarte simplă. Se pune un ou într-un bol cu apă. Dacă acesta se scufundă și se așează pe o parte, înseamnă că este cât se poate de proaspăt. Dacă se scufundă, dar stă pe vertical, atunci oul este încă suficient de proaspăt și se poate consuma. În schimb, dacă acesta plutește, acesta este considerat un ou vechi și nu trebuie consumat.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.