După perioada de cunoaștere și adaptare, activitățile Grădiniței de Vară s-au concentrat pe dezvoltarea de deprinderi de igienă personală, de respectare a regulilor de bună purtare, de alfabetizare și comportament în societate. De asemenea, copiii au primit o masă caldă, au vizionat desene animate și au învățat jocuri noi, cu sprijinul voluntarilor de la fundațiile partenere. De precizat că acești copii au participat în mod voluntar la activitățile cuprinse în programul Grădiniței de Vară, singura motivație fiind bucuria de a învăța lucruri noi. Și părinții acestor copii au fost implicați activ în programul grădiniței și consiliați în legătură cu abilitățile lor parentale.
În același timp cu programul de la grădiniță, echipa de asistenți sociali și asistenți medicali comunitari din cadrul SPAS Baia Mare a realizat planurile de servicii pentru toate familiile care locuiesc pe Pirită. Rezultatul final al tuturor demersurilor din această perioadă este că 94 de copii, adică toți copiii de vârstă școlară din zona Pirită, vor urma din toamnă o formă de învățământ în conformitate cu nevoile lor individuale.
DGASPC Maramureș va monitoriza adaptarea acestor copii la grădiniță și școală și le va oferi în continuare sprijin alături de instituțiile și fundațiile incluse în program.