Totul se schimbă de la 1 aprilie. Anunț major pentru milioane de români. Ce se modifică

Anunț de ultimă oră pentru toate persoanele asigurate. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vine cu noi informații legate de achiziția medicamentelor. Mai exact, potrivit sursei citate, vor exista o serie de modificări în ceea ce privește posibilitatea de ridicare a acestora.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) informează că începând cu data de 1 aprilie 2021, asigurații vor avea posibilitatea să ridice medicamentele prescrise de la orice farmacie din țară, indiferent dacă aceasta se află sau nu în relație contractuală cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care este și medicul prescriptor.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

De menționat este faptul că, potrivit sursei citate, există o serie de excepții. Este vorba despre medicamentele aferente contractelor cost-volum-rezultat, care se eliberează indiferent de casa de asigurări de sănătate în evidența căreia de află asiguratul, cu condiția ca furnizorul de medicamente să fie în contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care se află și medicul care a emis prescripția medicală.

Până în prezent, farmaciile comunitare/punctele de lucru puteau avea încheiate contracte pentru furnizarea de servicii farmaceutice cu două case de asigurări de sănătate, respectiv cu o casă de asigurări de sănătate județeană și cu CAS AOPSNAJ, pentru punerea în aplicare a noii reglementări.

Astfel, începând cu data de 1 aprilie 2021, farmaciile comunitare/punctele de lucru care au încheiate două contracte cu case de asigurări vor opta pentru păstrarea unui singur contract, care va fi valabil până la data de 30 iunie 2021. Persoanele vizate trebuie să știe că Farmacia/punctul de lucru va deservi toți asigurații care prezintă prescripții medicale.

Intră în vigoare de la 1 iulie 202

Pe lângă acest aspect care intră în vigoare de pe 1 aprilie 2021, după aprobarea noului Contract-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale, tehnologiilor și dispozitivelor asistive în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2021-2022, o farmacie comunitară/ punct de lucru farmaceutic va încheia un contract unic cu o casă de asigurări de sănătate, care va intra în vigoare începând cu data de 1 iulie 2021.

Adrian Gheorghe, președintele CNAS, a venit cu o serie de precizări în acest context. Potrivit acestuia, noua măsură va fi de ajutor în cazul pacienților, mai ales având în vedere situația cu care ne confruntăm în prezent. El a mai promis asiguraților și alte măsuri în următoarea perioadă.

„Este o măsură care va asigura un acces mai facil al pacienților la tratamentele necesare, mai ales în această perioadă dificilă pe care o traversăm. Însă nu ne vom opri aici. Alte măsuri menite să vină în sprijinul pacienților sunt propuse de CNAS în proiectul de Contract-cadru pentru anii 2021-2022, pe marginea căruia, până la data de 30 martie 2021, se desfășoară consultările și negocierile cu organizațiile patronale, sindicale și profesionale reprezentative din domeniul medical.

Noul proiect de Contract-cadru va fi supus aprobării Guvernului, astfel încât să intre în vigoare începând cu data de 1 iulie 2021”, a declarat Adrian Gheorghe, președintele CNAS.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.