TRADIȚIILE PASCALE ÎN ITALIA, SPANIA ȘI ROMÂNIA

Elevii Colegiului Național “Mihai Eminescu”, coordonați de prof. Mihaela Oniga și prof. Gabriela Măgurean împreună cu voluntarii Martina și Rafael din cadrul Asociației Team For Youth (coordonator Monika Szekely) au desfășurat activități cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște în cadrul proiectului Tradițiile Pascale în Italia, Spania și România.

În cadrul acestora, elevii claselor a XI-a A și a X-a B (secția bilingvă română-spaniolă) însoțiți de cei doi voluntari străini au adunat informații despre principalele obiceiuri din Săptămâna Mare, realizând jocuri de cuvinte, felicitări și colaje cu imagini specifice.

De asemenea, voluntarii și cele două profesoare au incercat să-i familiarizeze pe elevi cu tradițiile culinare tipice acestei periode din Spania și Italia, pregătind torrijas, mona de Pascua sau colomba.

Pe de altă parte, cei doi participanți străini au avut ocazia să guste din bucatele pascale românești (cozonac, pască, ouă roșii) și să afle mai multe despre datinile noastre în propria lor limbă datorită prezentărilor realizate de cele două clase.

Prin derularea acestui proiect s-a dorit conștientizarea din partea elevilor a importanței diversității culturale, precum și identificarea obiceiurilor pascale din cele trei țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.