Traficul feroviar prin Punctul de Trecere a Frontierei Vicşani a fost suspendat temporar !

Traficul feroviar prin Punctul de Trecere a Frontierei Vicşani, judeţul Suceava, este suspendat temporar din cauza faptului că terasamentul căii ferate a fost afectat de inundaţii pe teritoriul Ucrainei, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Radu Lungu.

‘Traficul feroviar prin Punctul de Trecere a Frontierei Vicşani a fost suspendat temporar din cauza terasamentului de cale ferată afectat de revărsările de apă care au avut loc recent pe teritoriul statului vecin, Ucraina. Situaţia apărută a determinat administraţia liniilor feroviare ucrainene să suspende traficul de călători şi marfă spre România până la refacerea zonei, afectată pe o porţiune apreciabilă’, a spus Radu Lungu.

Potrivit acestuia, cetăţenii români şi străini care intenţionează să călătorească în Ucraina pot utiliza punctele de trecere a frontierei din judeţele Satu Mare şi Maramureş.

Conform aceleiaşi surse, pe relaţia feroviară cu Ucraina prin punctul de trecere Vicşani, zilnic, erau înregistrate între 6 şi 8 curse de călători şi marfă.

‘Conducerea I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei ţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră ucrainene prin intermediul Punctului de Contact romano-ucrainean Porubne, urmând ca, la remedierea situaţiei de către partea ucraineană, să informăm participanţii la traficul transfrontalier’, a precizat Radu Lungu.

ITPF Sighetu Marmaţiei administrează punctele de trecere a frontierei cu Ucraina din judeţele Satu Mare, Maramureş şi Suceava, inclusiv o parte din punctele de trecere a frontierei spre Ungaria, funcţionale pe teritoriul judeţului Satu Mare.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.