TRAGEDIE: Un MALL s-a prăbuşit- Cel puţin 30 de pompieri au murit şi câteva zeci au fost răniţi. VIDEO+FOTO

TRAGEDIE: Un MALL s-a prăbuşit– Cel puţin 30 de pompieri au murit şi câteva zeci au fost răniţi. VIDEO+FOTO

Cel puţin 30 de pompieri au murit şi câteva zeci au fost răniţi după ce un imobil în flăcări, înalt de 17 etaje, s-a prăbuşit joi la Teheran, informează mass-media din Iran, preluate de BBC şi Sky News, conform agerpres.

Televiziunea de stat a relatat că incendiul s-a declanşat la ora locală 08:00 (06:30 a României). În clădirea care găzduia numeroase centre comerciale nu era, la acea oră, niciun client. Conform agenţiei semioficiale Tasnim, incendiul a izbucnit la etajul 9 al imobilului.

Potrivit AFP, clădirea a fost evacuată înainte să se prăbuşească, dar numeroşi pompieri care luptau contra incendiului se aflau încă în interior. Bilanţul victimelor nu este deocamdată clar. Agenţia Fars şi postul Press TV transmit că 30 de pompieri au murit. Şeful serviciilor de urgenţă, Pir-Hossein Kolivand, a declarat pentru agenţia oficială Irna că mulţi membri ai echipelor de intervenţie au decedat, dar nu a putut spune despre câţi morţi este vorba.

content-image

Numărul răniţilor ar fi între 75 şi 200, potrivit BBC şi Sky News.

Clădirea Plasco datează din anii ’60 şi a fost, o vreme, cea mai înaltă din capitala Iranului. „I-am avertizat de mai multe ori pe responsabilii imobilului cu privire la fragilitatea clădirii”, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor, Jalal Maleki.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.