Traian Băsescu are 58 de dosare penale la PÎCCJ + 10 la DNA și DIICOT

baseÎn ziua în care ÎCCJ a decis că președintele Klaus Iohannis nu a fost incompatibil, PÎCCJ a anunțat că pe numele lui Traian Băsescu au fost depuse 58 de dosare penale în cei 10 ani de mandat prezidențial. În plus, alte 5 dosare au fost deschise la DNA, iar 6 la DIICOT.

În 8 dintre ele, Traian Băsescu încă este cercetat.

– La Secţia de urmărire penală şi criminalistică, în perioada martie 2004 – aprilie 2014, au fost înregistrate un număr de 58 de cauze penale, din care soluţionate 53.

– Două cauze au fost conexate la o alta soluţionată în cursul anului 2007 cu neînceperea urmăririi penale, în baza art. 10 lit. f din Codul de procedură penală.

– Alte două dosare au fost declinate la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, respectiv la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

– Dosarul înregistrat la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti se află în curs de soluţionare

– Dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a fost declinat în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, fiind dispusă, la data de 5 noiembrie 2008, soluţia de neîncepere a urmăririi penale în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. d din vechiul Cod de procedură penală

– La Direcţia Naţională Anticorupţie, în intervalul 2002 – 2012, au fost înregistrate patru cauze penale, din care unul singur este în curs de soluţionare, celelalte patru fiind soluţionate.

– Un dosar a fost declinat în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, fiind ulterior trimisă Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dosar în care procurorii au dispus, la data de 23 aprilie 2010, în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. d din vechiul Cod de procedură penală, scoaterea de sub urmărire penală.

– În alte două dosare penale, procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus neînceperea urmăririi penale

– La DIICOT au fost înregistrate în cursul anului 2012, şase dosare penale, din care cinci sunt în curs de soluţionare, iar unul a fost clasat

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.