Transportatorii de material lemnos verificaţi de poliţişti

lemnPoliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice împreună cu angajaţi ai Direcţiei Silvice Maramureş au acţionat în data de 16 decembrie a.c. pe rutele Baia Mare – Sighetu Marmaţiei şi Sighetu Marmaţiei  – Săcel pentru verificarea legalităţii circulaţiei materialelor lemnoase.

Astfel, în comuna Onceşti, pe DJ 185, a fost oprit în trafic un ansamblu rutier (tractor şi semiremorcă) care transporta buşteni de esenţă stejar. Vehiculul era condus de un tânăr de 28 de ani din localitate care nu avea avizul de însoţire a materialului lemnos transportat. El a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 2000 de lei iar lemnul a fost confiscat.

Pe DN 18, Pasul Gutâi, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară ce era încărcată cu lemn de foc fasonat în metri steri. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că mijlocul de transport avea inspecţia tehnică periodică expirată iar conducătorul auto, un bărbat de 66 de ani din Dăneşti, nu avea aviz de însoţire pentru materialul lemnos transportat. Conducătorului auto i-au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 5810 lei iar materialul lemnos a fost confiscat. Totodată, în urma verificării documentelor autoutilitarei, poliţiştii au constatat că aceasta este proprietatea unei societăţi comerciale care avea o copie conformă pentru transport rutier mărfuri contra cost în numele unui terţ, expirată din data de 15 noiembrie a.c. şi nu avea încheiată poliţă de asigurare de răspundere civilă auto. Pentru aceste abateri, agentului economic i-au fost aplicate două amenzi însumând 12000 lei, concomitent cu indisponibilizarea mijlocul de transport şi retragerea certificatului de înmatriculare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.