Trei tineri cercetaţi pentru contrabandă în formă agravantă, reținuți pentru 24 de ore

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au reţinut trei cetățeni români care au încercat să introducă ilegal în ţară aproximativ 3.000 de pachete cu ţigări, în valoare de 33.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei trei cetăţeni români, cercetaţi de polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Ieri, 23 martie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus, judeţul Suceava, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 09.00, lucrătorii noştri au observat în apropierea graniţei cu Ucraina, pe direcţia localităţii de frontieră Bilca, un autoturism care staționa și trei persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au încercat să fugă, abandonând coletele într-un imobil dezafectat din zonă.

În urma acțiunii, polițiștii de frontieră au reuşit să reţină persoanele în cauză, trei tineri cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani, toți domiciliați pe raza jud. Suceava.

În urma cercetării terenului, polițiștii de frontieră au descoperite mai multe colete, ce conțineau cantitatea de 2.999 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană, precum și un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 6.000 lei, care a fost indisponibilizat  în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii de frontieră le-au întocmit celor trei cetăţeni români lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, tinerii fiind reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi în cursul zilei de azi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.