Trucul pe care trebuie să îl faci seara. Cum poți să îți programezi organismul să ardă grăsimi în timp ce dormi

E visul oricărei femei să slăbească în timp ce doarme, iar acest lucru poate deveni real. Oamenii de știință au descoperit mai mulți factori care ne ajută să accelerăm metabolismul.

Trucul pe care trebuie să îl faci seara. Astfel, aceștia au descoperit că temperaturile reci pot stimula dezvoltarea în corp a grăsimii brune, un tip special de grăsime care arde energie. Aceasta poate îmbunătăţi sănătatea metabolică şi poate proteja împotriva obezităţii şi a diabetului.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna decembrie

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

„Marea necunoscută până la realizare acestui studiu era dacă putem sau nu să manipulăm nivelul de grăsime brună într-un om”, a spus dr. Paul Lee, unul dintre autorii studiului şi totodată endocrinolog în cadrul Garvan Institute of Medical Research din Sydney, Australia.

Astfel, cinci bărbaţi sănătoşi au fost rugaţi să-şi trăiască viaţa în mod normal în timpul zilei, timp de patru luni, dar să doarmă într-un laborator special din Bethesda, Maryland. În prima lună, în laborator a fost menţinută temperatura de 24 de grade Celsius, o temperatură termo-neutră la care corpul nu trebuie să „muncească” pentru a produce sau pentru a pierde căldură.

În a doua lună, temperatura a fost scăzută la 19 grade Celsius, ca apoi să fie crescută la 24 de grade Celsius pentru cea de-a treia lună, urmând ca în ultima lună să fie urcată la 27 de grade Celsius.

La finalul fiecărei luni, cercetătorii au măsurat nivelul de grăsime brună al bărbaţilor şi i-au evaluat pe aceştia pentru a identifica schimbările metabolice.

„Luna rece a dus la creşterea nivelului de grăsime brună cu 30%-40%”, a explicat Dr. Lee. „În timpul celei de-a doua luni termo-neutre, de 24 de grade, grăsimea brună a scăzut la nivelul iniţial. Când am ridicat temperatura la 27 de grade Celsius, nivelul grăsimii brune a scăzut sub nivelul de bază”, a mai spus specialistul.

Dr. Francesco S. Celi, coautor al studiului, afirmă că este important faptul că „participanţii la studiu erau bărbaţi tineri şi sănătoşi care printr-o acţiune simplă, dormitul într-o cameră răcoroasă, au obţinut avantaje metabolice”.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.