Trump, primul atac la adresa Europei din prima zi de mandat!

Trump, primul atac la adresa Europei din prima zi de mandat!

Daily Express în ediția sa electronică a publicat un articol despre viitorul controversatului Parteneriat Transatlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP) între #SUA și Uniunea Europeană, care pare să fie pus sub semnul întrebării la câteva ore după ce Donald Trump a fost investit în funcția de Președinte al Statelor Unite ale Americii.

Negocierile privind acordul de comerț au început în februarie 2014, dar discuțiile a ajuns la un impas, lucru confirmat chiar de către fostul președinte Barack Obama. În timpul campaniei electorale, Donald Trump a spus că va arunca la coșul de gunoi controversata afacerea și se pare că la doar câteva ore după ce a devenit președinte, el și-a ținut promisiunea. TTIP nu mai este postat pe site-ul Casei Albe, dovadă că Trump rade toată moștenirea lăsată de Barack Obama.

CE ESTE TTIP?

Surprinzătoarea mișcare va fi o lovitură pentru șefii Uniunii Europene, care sperau să elimine barierele comerciale dintre blocul comunitar și Washington. O serie de discuții TTIP au fost deja ținute în secret sub administrația Obama, dar se pare că tot efortul diplomatic și de negociere s-a dus pe apa sâmbetei. Atât Obama cât și Angela Merkel, au forțat realizarea acordului, cancelarul german declarând chiar că acesta este „absolut în interesul Europei”.

Dar Donal Trump, un critic declarat al acestui tip de parteneriate comerciale multilaterale, deja și-a anunțat intenția de a se retrage și din Parteneriatul Trans-Pacific, încă din prima sa zi în Biroul Oval. Parteneriatul TTIP, Trans-Pacific, legea Obamacare, acordul pentru schimbările climatice, toate sunt amenințate cu dispariția. În locul lor, administrația Trump este decisă să aplice propria viziune a politicilor SUA, încă din prima zi în care Trump își va prelua atribuțiunile de Președinte la Casa Albă.

Donald Trump intenționează să reconstruiască armata SUA și a declarat că va urmări o politică externă „bazată pe interesele americane”. El a promis că va eradica ISIS și teroriștii islamici, promițând să creeze 25 de milioane de locuri de muncă americanilor.

Casa Albă a anunțat, de asemenea, primele detalii ale unora dintre politicile de apărare ale noii administrații. Într-o declarație, Casa Albă a spus: „Vom dezvolta de asemenea, un sistem ‘stat-of-the-art’ de apărare antirachetă pentru a ne proteja împotriva atacurilor cu rachete din state precum Iranul și Coreea de Nord”. Președintele Trump intenționează de asemenea să ia măsuri pentru a proteja secretele și sistemele de securitate naționale amenințate de războiul cibernetic. Acest lucru vine după ce în campania electorală au fost controverse legate de acuzațiile aduse Rusiei, că hackerii acesteia au interferat în alegeri, ajutându-l pe miliardarul republican să câștige cursa electorală.

sursa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.