TSD Maramureș consideră benefice măsurile luate de Guvern pentru tinerii dezavantajați

Flaviu Bălan: TSD Maramureș consideră benefice măsurile luate de Guvern pentru tinerii dezavantajați

Guvernul României a adoptat un proiect de lege prin care autoritățile publice locale vor aloca un procent de 5% din totalul posturilor tinerilor care se află în sistemul de protecție, provin din acesta sau au un copil în întreținere. Astfel, tinerii dezavantajați cu vârsta între 16 și 26 de ani se vor putea angaja în instituțiile publice locale, pentru a putea dobândi diverse competențe și experiență pe piața muncii. Angajările se vor putea face timp de 2 ani de zile, iar ministrul Consultării Publice și Dialogului Social Gabriel Petrea, președintele TSD, consideră că acest program este un pas important în reducerea decalajelor dintre tineri, a declarat președintele TSD Maramureș, Flaviu Bălan.

”TSD Maramureș salută această măsură care a fost cuprinsă în Programul de Guvernare PSD, datorită faptului că fiecare tânăr ar trebui să aibă o șansă reală și egală la dezvoltare profesională, fapt subliniat și de către liderul nostru la nivel central, Gabriel Petrea, ministru al Consultării Publice și Dialogului Social. Totodată, se investește în potențialul și pregătirea tinerei generații pentru o piață a muncii dinamică și competitivă, ajutând tinerii să obțină experiența necesară în formarea unei cariere. Potrivit ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, programul “Pasarela” are ca scop integrarea tinerilor proveniți din centrele de plasament. La rândul său, secretarul de stat la Ministerul Muncii Adrian Marius Rîndunică, secretarul general TSD, a arătat că integrarea tinerilor dezavantajați pe piața muncii depinde în mod fundamental de existența unor locuri de muncă adecvate necesităților lor”, a precizat președintele TSD Maramureș, Flaviu Bălan.

În opinia liderului județean al tinerilor social-democrați maramureșeni, prin această măsură adoptată de către Guvernul României, tinerii dezavantajați au o șansă de a se specializa, temporar, într-un sector public, pentru ca ulterior să poată fi transferați mult mai ușor în sectorul privat. Programul de Guvernare PSD are o secțiune aparte dedicată tinerilor, iar prin aceste măsuri, PSD dovedește, încă o dată, că investește nu doar în oameni, ci și în cariera tinerilor României. ”TSD Maramureș salută măsurile adoptate de Guvern și susținute de partidul de guvernământ, care dovedesc că oamenii reprezintă principala preocupare a PSD. Partidul Social Democrat este formațiunea care dă credit tinerilor, atât celor care fac parte din structurile sale, cât și tinerilor dezavantajați, cum este legea recent adoptată de către Guvernul României. Tinerii reprezintă viitorul oricărui stat, iar prin implicarea și specializarea acestora în diferite ramuri ale sectorului public, viitorul lor devine unul mai cert, iar șansele de angajare în sectorul privat cresc odată cu vechimea dobândită în muncă”, a declarat președintele TSD Maramureș, Flaviu Bălan.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.