Tu știai asta? Ce se întâmplă când apeși ”cancel” de două ori atunci când ești la bancomat

Tu știai asta? Ce se întâmplă când apeși ”cancel” de două ori atunci când ești la bancomat

Zilnic ai de-a face cu o mulțime de dispozitive electronice și ocazional auzi despre ”funcționalități secrete” ale acestora. Bancomatele nu sunt o excepție de la această regulă.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE ANTALYA 2020-PLECARE CU AVIONUL DIN BAIA MARE

Ocazional, apar pe internet sfaturi despre cum ai putea să păcălești un dispozitiv electronic. Cel mai recent dintre aceste zvonuri te îndrumă să apeși ”cancel” de două ori atunci când ești la bancomat, iar asta îi va împiedica pe hackeri să îți fure banii. Îți sună absurd, nu-i așa?

În ultimele săptămâni, pe Twitter și pe Facebook au fost reciclate constant mesaje fără vreo sursă anume sau cu sursa clasică a ”prietenului văr de-al patrulea frate cu un bancher.” Mesajele astea îți spun că dacă apeși ”cancel” de două ori la bancomat, înainte să îți introduci cardul, vei împiedica furtul codului PIN.

Conform snoavei, pentru că altfel e greu să o numești, dacă apeși cancel de două ori, vei bloca skimmer-ul instalat de cineva pentru a-ți fura codul PIN. Evident, nu există niciun fundament pentru asta și e puțin probabil ca un skimmer de carduri să fie oprit cu o simplă apăsare a tastei ”cancel”. Pardon, o dublă apăsare.

Dacă vrei, într-adevăr, să te ferești de skimmerele de carduri, cel mai bine ar fi să folosești doar bancomate aflate în incinta băncilor. În astfel de situații, e aproape imposibil să fie instalate dispozitive care să fure date.

Dacă nu ai la dispoziție un astfel de bancomat, poți să mergi și la unul obișnuit, cât timp nu ți se pare dubios. Verifică slotul de introducere a cardului, tastatura, încearcă să tragi de colțuri și, dacă ceva se desprinde, e indicat să nu folosești ATM-ul respectiv și eventual, să contactezi banca de care aparține acesta.sursa

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.