TU ACUM NU TE AFLI ACASĂ Şi s-ar putea să nu fim singurii care ştiu asta

politist campanie 2Poliţiştii maramureşeni continuă activităţile preventive în cadrul Campaniei „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi”. Campania are ca scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor şi tâlhăriilor.

Chiar dacă datele statistice relevă o scădere a acestor genuri de infracţiuni în judeţul Maramureş, gradul de pericol social şi impactul pe care acestea îl au asupra sentimentului de siguranţă al cetăţenilor, justifică oportunitatea desfăşurării acestor activităţi preventive.

Astăzi dimineaţă, poliţiştii de prevenire şi cei de proximitate au distribuit pliante cu recomandări preventive cetăţenilor aflaţi în Piaţa „Izvoarele” din municipiul Baia Mare şi i-au informat cu privire la măsurile de autoprotecţie adecvate pentru protejarea bunurilor şi a proprietăţii.

Poliţiştii maramureşeni recomandă cetăţenilor să ţină cont de următoarele sfaturi preventive:

– ţineţi uşa de acces în locuinţă încuiată permanent, chiar şi atunci când sunteţi acasă;

– dacă locuiţi la parter sau la casă, când părăsiţi imobilul chiar şi pentru scurt timp, închideţi toate ferestrele şi uşa de la balcon;

– dacă locuiţi la bloc, montaţi un interfon la intrarea în scară şi nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute care sună folosind diferite pretexte sau al acelora care încearcă să intre odată cu dumneavoastră;

– când plecaţi pentru o perioadă mai mare de timp de acasă, rugaţi un vecin de încredere să vă supravegheze locuinţa.

Fiţi prevăzători când vine vorba de siguranţa personală, casă şi maşină!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.