Tu cum dormi? Află care este cea mai sănătoasă poziție de somn

napChiar dacă probabil că ai mai auzit asta până acum, e bine să știi că poziția pe care o adopți în timpul somnului îți poate influența sănătatea. Și, dacă te numeri printre persoanele care au probleme cu stomacul, e cu atât mai important să știi asta, pentru că somnul și sănătatea digestivă au o legătură ascunsă, pe care puțini o cunosc.

Dacă ai probleme cu stomacul, poziția ta de somn ar trebui să fie, fără îndoială, pe partea stângă. Explicația vine din medicina holistică, acolo unde partea stângă a corpului e considerată a fi partea dominantă a sistemului limfatic, scrie unica.ro. Iar dormitul pe partea stângă s-ar părea că ajută corpul să filtreze mai bine toxinele din organism, pentru că stimulează sistemul limfatic.

Asta înseamnă și că dacă dormi mai degrabă pe partea dreaptă, sistemul tău limfatic e încetinit. Nefiltrând toxinele din organism, ai șanse mai mari să te îmbolnăvești.

În plus, somnul pe partea dreaptă ar îngreuna chiar și digestia, și de aici ideea că dacă alegi să dormi pe stânga poți scăpa de multe dintre problemele pe care le ai cu stomacul.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.