Tu știai asta? Află și tu ce se întâmplă cu sufletul după moarte

Tu știai asta? Află și tu ce se întâmplă cu sufletul după moarte
Conform celor doi cercetători care au realizat studiul, creierul uman se comportă precum un calculator biologic și conștiința este un program ce continuă să existe și după moarte. Explicația oamenilor de știință fiind că după ce oamenii mor, sufletul se întoarce la Univers.
Dezbaterea despre existența sufletului și dacă acesta este nemuritor a ocupat timp de mai multe secole mințile marilor gânditori  din cauza naturii sale misterioase ce continuă să fascineze diverse domenii ale științei, dar încă din anul 1996, Dr. Stuart Hameroff, doctor emerit și Sir Roger Penrose, matematician la Oxford University, au lucrat împreună la o teorie a conștiinței, conform căreia sufletul se găsește în micro-tuburi din celulele creierului.

Cei doi cercetători sunt de părere că mintea este un calculator și conștiința un program rulat de acesta. În plus, ambii susțin că sufletul este de fapt un efect al gravității cuantice și au denumit întregul proces ca fiind „Orchestrated Objective Reduction – (Orch-OR)”. Teoria relatează că atunci când oamenii intră în moarte clinică, microtuburile din creier își pierd materia, dar păstrează în sine informațiile, adică după ce oamenii mor, sufletul se întoarce la natură.

Într-o declarație pentru un documentar științific, Dr. Hamerhoff a dat următorul exemplu: „Să ne imaginăm că inima nu mai bate și sângele nu mai curge: micro-tuburile se transformă, dar informația nu se pierde, ea nu poate fi distrusă și doar se răspândește în Univers. Dacă pacientul este resuscitat, informația poate reveni la locul ei și pacientul poate spune că a avut parte de o experiență soră cu moartea, dar dacă pacientul moare, este posibil ca această informație să existe și în afara corpului, pe termen nedeterminat, sub formă de suflet.”sursa: 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.