Tu știai că duşul îngraşă? Care este secretul pentru a nu pune kilograme în plus atunci când te speli

Oamenii de știință au analizat în jur de 34 de produse pe care le folosesc oamenii pentru a se spăla. O treime dintre acestea conțineau componente dăunătoare.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

În timp ce unii specialiști susțin că dușurile fierbinți, de cel mult cinci minute, ajută la arderea a 62 de calorii, alții sunt de altă părere. Așadar, un studiu făcut în Norvegia susține că spălatul prea des ne poate îngrășa.

Mare atenție la produsele pe care le folosiți!

Cercetarea publicată în Science &Technology explică, totuși, că nu dușul în sine ne poate îngrășa, ci produsele pe care le folosim. Oamenii de știință au analizat în jur de 34 de produse pe care le folosesc oamenii pentru a se spăla. O treime dintre acestea conțineau componente dăunătoare. Mai clar, anumite componente care au fost găsite în sticle de plastic, sunt aceleași pe care le găsești și în bureți sau în sacii de gunoi. Se pare că acestea ar interfera cu hormonii din organism.

Așa s-ar ajunge la modificarea procesului metabolic și ar participa la dezvoltarea celulelor adipoase. Pe înțelesul tuturor: prin utilizarea deasă a acestor produse, substanțele chimice ar putea duce la creșterea în greutate.

„Experimentele noastre arată că produsele obișnuite din plastic conțin un amestec de substanțe care pot fi un factor relevant și subestimat din spatele supraponderalității și obezității”, a spus Martin Wagner, profesor asociat și unul dintre autorii studiului.

Substanțele găsite în studiul lui Wagner au avut ca efect reprogramarea celulelor stem pentru a deveni celule adipoase. Acestea s-au înmulțit în timp, introducând mai multă grăsime.

Substanțele chimice folosite în ambalajele de plastic pot provoca probleme grave de sănătate

Mai multe studii au demonstrat de-a lungul timpului că substanțele chimice folosite în ambalajele de plastic sunt absorbite de consumatori. Sunt și cazuri foarte grave. De exemplu, aceste substanțe chimice pot provoca avort spontan, pot crea malformații congenitale și chiar cancer.

Studiul norvegienilor arată că anumite substanțe chimice care nu au fost studiate suficient pot fi un factor care cauzează rata atât de mare a obezității la nivel global.

Soluția nu este să ne spălăm mai rar, ci să avem grijă la produsele pe care le folosim. Ca să facem asta, trebuie să fim atenți la etichete. Așa se vor găsi substanțele chimice nedorite, adesea întâlnite în săpunuri, geluri de duș, șampon, deodorante și machiaj.

O altă soluție ar mai fi să alegem geluri de duș și șampoane solide. Așa vom evita să ne expunem corpul la acele substanțe chimice dăunătoare.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.