ULTIMA ORA! Actorul A MURIT! Anuntul a fost facut oficial, in urma cu putin timp

ULTIMA ORA! Actorul A MURIT! Anuntul a fost facut oficial, in urma cu putin timp

Actorul elvețian Bruno Ganz s-a stins din viață azi, 16 februarie. Acesta a murit la Zurich, la 77 de ani. Anunțul oficial al decesului a fost făcut chiar de către managerul său, Patricia Baumbauer.

Rolurile care l-au făcut cunoscut pe Bruno Ganz au fost în filmele „The Reader” şi „The Manchurian Candidate”, ajungând să fie admirat atât în cinematografia germană cât și în teatru. De departe cel mai important rol în toată cariera sa a fost în „Downfall”, interpretându-l pe Adolf Hitler, în regia lui Oliver Hirschbiegel.

Actorul elvețian Bruno Ganz, cunoscut pentru rolul său din „Downfall”, a murit astăzi, 16 februarie, la vârsta de 77 de ani. Anunțul trist a fost făcut public de Patricia Baumbauer, managerul actrorului. Din păcate, medicii l-au diagnosticat în cursul anului trecut cu cancer intestinal, așa că Ganz a trebuit să stea departe de scenă, pentru a-și putea lua tratamentul care consta în ședințe de chimioterapie.

Mulți și-l amintesc pe acesta în rolul său din „Wings of Desire” (1987), în regia lui Wim Wenders, dar de departe cel care l-a făcut faimos a fost interpretarea lui Adolf Hitler, în „Downfall”. Actorul a lucrat cu unii din cei mai râvniți regizori precum: Werner Herzog, Peter Handke, Jonathan Demme, Theo Angelopoulos, Barbet Schoeder, Ridley Scott, Atom Egoyan sau Terrence Malick.

Fanii și-au arătata regretul și i-au urat un drum lin, alături de poza din Wings of Desire(Aripile Dorinței), care are un simbol aparte având în vedere tragicul eveniment.  „Am tendința de a mă identifica de fiecare dată cu fiecare rol primit, apoi pare că mă conving de lucruri care, în realitate, nu le-aș crede Nu pot să pretind că îl înțeleg pe Hitler, chiar și unii foarte apropiați nu au fost dispuși să-l înțeleagă și să-i descrie esența. Nu avea compasiune sau înțelegere asupra victimelor sale”, a povestit Bruno Ganz despre roului care i-a adus faima.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.