Ultimă oră! Primul judeţ din România în care anul şcolar va începe cu CURSURI ONLINE

Primul judeţ din România în care anul şcolar va începe cu CURSURI ONLINE

Avem deja primul judet în care s-a decis cum va începe scoala. La Galaţi, în unele localităti, copiii vor face doar cursuri online, anunţă România TV. Între timp, premierul a anuntat că scoala va începe sigur pe 14 septembrie, dar nu a precizat dacă elevii vor merge fizic la scoală sau vor face cursuri online.

Luni este o zi importantă pentru elevi şi profesori. Directiile de sănătate publică din tară ar trebui să anunte cum va începe scoala în fiecare judet, în functie de bilantul infectărilor în fiecare localitate.

Galatiul este primul judet din tară în care s-a decis cum vor începe scolile. Comuna Suhurlui este în scenariul rosu: acolo rata de infectare este de peste 3 cazuri la mia de locuitori, asa că DSP a decis ca elevii să rămână acasă, să facă doar cursuri online.

În alte patru localităti din judet, scoala va începe în scenariul galben, adică elevii vor face prin rotatie ore la scoală si cursuri online. Problema este că în tară au apărut deja focare în scoli, asta desi anul scolar nici măcar nu a început.

La Suceava, de exemplu, avem patru profesori din două scoli care au fost depistati pozitiv. Toti angajatii din acele scoli au fost testati.

În Capitală, se discută despre testarea gratuita a tuturor elevilor, profesorilor si a cadrelor medicale. Luni ar putea fi votat acest proiect în Consiliul General.Premierul nu a exclus însă scenariul scolii online până la 1 octombrie si e posibil ca acest subiect să fie discutat foarte curând în CNSU.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.