Un asteroid IMENS se îndreaptă spre Pământ – LIVE VIDEO

Un asteroid de dimensiuni uriașe va trece pe lângă Pământ în noaptea de 26 spre 27 ianuarie. 
Obiectul se va apropia la o distanţă de 1,2 milioane de kilometri, care este de trei ori distanţa de la planeta noastră la Lună, informează IFLScience.com.
Potrivit site-ului Lunar Meteorite Hunters, în luna ianuarie vor avea loc 41 de treceri ale unor asteroizi la mică distanţă de Terra. Cele mai multe roci spaţiale sunt mici, cu un diametru de aproximativ 24 de metri.

Unul dintre aceşti asteroizi este însă foarte mare, 2004 BL86 având o lungime situată undeva între 400-900 metri. Asteroidul nu va putea fi observat cu ochiul liber, însă cu ajutorul unui telescop obişnuit poate fi văzut de pe Pământ.

Roca spaţială va putea fi admirată în timp ce trece prin constelaţiile Hydra, Racului şi Leului, iar trecerea asteroidului poate fi urmărită live online, pe Virtual Telescope.

Specialiştii precizează că traiectoria asteroidului este una sigură și nu există niciun risc de impact cu planeta noastră. Dacă totuşi s-ar prăbuşi, ar face un crater cu un diametru de aproximativ 10 kilometri, iar efectele ar fi devastatoare: ploi acide, furtuni, iarnă îndelungată şi creşterea efectului de seră.

În cazul unui impact în ocean, valul tsunami produs ar distruge totul pe mii de kilometri distanţă.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.