Un autocar cu 25 de pasageri români s-a răsturnat în Bulgaria; o persoană a murit, alți 5 pasageri sunt internați la Veliko Târnovo

Un autocar cu 25 de pasageri români care circula duminică de la Kusadasi spre România s-a răsturnat în pasul Republika din Bulgaria, între localitățile Gurkovo și Veliko Târnovo, din primele informații rezultând că accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane și rănirea gravă a altor cinci, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Din primele informații furnizate de către reprezentanții autorităților bulgare, rezultă că autocarul nu a adaptat viteza la condițiile meteo și, într-o curbă, a pierdut controlul direcției de mers și s-a răsturnat. În urma impactului, a rezultat un mort, cinci răniți grav, precum și alte persoane cu răni ușoare, precizează sursa citată.

Conform unui comunicat al MAI, vicepremierul Gabriel Oprea a dispus formarea unui grup interministerial alcătuit din reprezentanți ai MAI și ai Ministerului Afacerilor Externe care să gestioneze această situație.

Totodată, două elicoptere SMURD din Craiova și București vor decola spre Bulgaria pentru a prelua două dintre persoanele rănite grav.

„Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul MAI va analiza împreună cu medicii bulgari starea medicală a tuturor pasagerilor care au fost transportați la spitalul din Veliko Târnovo, având în vedere și aducerea în țară a altora dintre aceștia, dacă se impune. La locul accidentului vor ajunge consulul României în Bulgaria și atașatul de afaceri interne al MAI”, se arată în comunicat.

Agenția Focus scrie că autocarul era înmatriculat în România și era condus de un cetățean român de 44 de ani.

Șoferul autocarului a fost supus unui test pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice, care a ieșit negativ. În prezent, se efectuează teste pentru depistarea în organismul său a altor substanțe chimice. A fost declanșată o anchetă pentru stabilirea cauzelor accidentului, relatează agenția bulgară Focus.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.