Un bărbat de 33 de ani din Vişeu de Sus prins la furat de lemne în zona „Valea Vaser”

Poliţiştii din Ulmeni şi Vişeu de Sus au continuat acţiunile pentru protejarea fondului forestier

Ieri, 09 ianuarie, poliţiştii maramureşeni au continuat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor silvice precum şi pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care transportă ilegal material lemnos.

Astfel, poliţiştii din Ulmeni au acţionat atât pe drumurile publice cât şi în fondul forestier din Chelinţa. Au fost verificaţi conducătorii a opt autoturisme şi a patru atelaje hipo. Pentru neregulile constatate s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 5 500 de lei.

Şi poliţiştii din Vişeu de Sus au acţionat în zona „Valea Vaser”, pentru prevenirea activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos. În cadrul acţiunii au fost constatate patru infracţiuni şi a fost confiscată cantitatea de aproximativ 24 mc lemn din specia molid şi fag.

Într-un caz, în zona în care au efectuat verificări, poliţiştii au găsit peste 19 mc  arbori verzi şi nemarcaţi. În urma documentării poliţiştii au constatat că lemnul a fost tăiat şi sustras de un bărbat de 33 de ani din Vişeu de Sus.

Lemnul,în valoare de peste 7 500 de lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Vişeu de Sus, iar bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală şi sustragere de arbori verzi şi nemarcaţi.

foto:arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.