Un MEDIC aruncă bomba. CANCERUL vine de la robinet!

Prof. dr. Pavel Chirila trage un semnal de alarma despre greselile grave din alimentatie care ne costa foarte scump.

cancer2

Specialistii afirma ca o treime din cancere sunt cazuri evitabile. In Romania sunt aproximativ 480 de mii de bolnavi de cancer. Multe dintre aceste cazuri ar putea fi evitate daca s-ar fi alimentat corect.

Omul la inceput se hranea sanatos pentru ca nu avea altceva. O data cu evolutia insa omenirea a facut cateva greseli care o sa ne coste foarte scump acum, arata sfatulbatranilor.ro.

Prima greseala: Aparitia zaharului alb: In 1830 a aparut zaharul alb. Un dizaharid care facea abatere de la alimentatia normala a omului. Omul manca poliglucide. Mierea contine 3,4 la suta zaharoza adica mai putin decat zaharul. Astfel ca zaharul alb are un impact metabolic imens asupra organismului.

A doua greseala: Faina alba – Un francez a descoperit faina alba folosind-o in locul fainii integrale. Mineralele, fibrele sunt in procent foarte mic in faina alba.

A treia greseala: Descoperirea ingrasamintelor chimice – plantele cresteau mai repede, la fel si productia, dar este o gandire gresita deoarece ea punea accent pe cantitate nu pe calitate.

In 40-50 de ani de folosire a ingrasamintelor chimice imunitatea plantelor a scazut vertiginos, iar acestea nu mai erau in stare sa se apere de atacurile insectelor. Asta a dus la comiterea celei de-a patra greseli: Folosirea insecticidelor.

A cincea greseala – introducerea aditivilor alimentari si a E-urilor in alimentatie incepand cu anii 1960 pentru ameliorarea calitatii organorectice adica sa fie mai placute la gust. Omul va plati insa destul de scump satisfacerea gustului alimentar.

A sasea greseala – Organismele modificate genetic. 1. Care sunt factori oncogeni? Care sunt cazurile de cancer care ar putea fi evitate? Ce trebuie sa evitam zilnic?

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.