Un nou asteroid se apropie de noi. Oamenii de ştiinţă spun că „va trece extraordinar de aproape de Terra”

Un mic asteroid de dimensiunea unei case va trece la 12 octombrie, la doar 44.000 de km distanță de Terra, dar nu prezintă „niciun risc”, a informat joi Agenția Spațială Europeană (ESA).

Nu va atinge Pământul„, a declarat Detlef Koschny, codirector al secției Near-Earth Objects (NEO) al ESA. Dar va trece „extraordinar” de aproape, a recunoscut Rolf Densing, director de operațiuni al ESA.

Corpul ceresc va trece chiar în apropierea orbitei sateliților geostaționari. „Sateliții cei mai îndepărtați se află la 36.000 km de Terra. Prin urmare va trece destul de aproape„, a subliniat Densing.

Asteroidul „2012 TC4”, care a fost descoperit în 2012, nu a mai fost observat timp de cinci ani. Apoi a fost din nou reperat de VLT (Very large telescope) al Observatorului European Austral (ESO) din Chile.

Este vorba de un corp de dimensiuni mici, de mărimea unei case„, a precizat Detlef Koschny. Asteroidul măsoară între 15 și 30 de metri. Trecerea acestui asteroid va oferi oamenilor de știință oportunitatea de a-i putea studia compoziția și de a afla dacă se află în rotație, a sublin

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.